Massagetechnieken

Strijkingen over de huid, en dieptebehandelingen waarbij spieren aan bod komen werken direct in op het klachtgebied. Massage heeft een rustgevende werking, zorgt voor een verbeterde doorbloeding van de weefsels, werkt pijndempend en immuniteitsverhogend. Het hele scala aan klassieke massagetechnieken (strijkingen, knedingen, handslagen, spierschuddingen en triggerpointbehandelingen) zet ik daarbij in.

Manuele Lymfedrainage

Oppervlakkige en diepe drainagetechnieken zorgen ervoor dat het weefselvocht, dat overal tussen de lichaamscellen aanwezig is, en verantwoordelijk is voor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van koolzuurgas en afvalstoffen, beter wordt ververst; veel klachten resulteren in een slechte conditie van het weefselvocht - verbeterde doorstroming daarvan kan de klacht helpen oplossen; ophoping van weefselvocht (zwelling of oedeem) kan veel (pijn)klachten veroorzaken - manuele lymfedrainage kan deze zwelling, en de bijbehorende klachten, versneld doen afnemen.

Cupping

Middels vacuüm-getrokken glaasjes die over de huid getrokken worden wordt het onderhuidse bindweefsel losgemaakt; dit resulteert direct in een betere doorbloeding. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd, wat een positief effect heeft op de klacht.

Hot Stone massage

Natuurlijk geslepen basaltstenen worden in een speciaal bad opgewarmd tot 50o C en middels veel olie als tussenstof over de huid gewreven; ook dieper liggende spieren kunnen er goed mee behandeld worden; de warmte resulteert onmiddellijk in een diepe ontspanning.

Voetreflextherapie

Deze gaat uit van de gedachte dat op de voet alle organen, orgaanstelsels en lichaamsdelen in reflexpunten en -zones gerepresenteerd zijn; middels drukpuntbehandeling van deze reflexpunten en -zones worden deze gestimuleerd en “gereset”; goed in te zetten bij verkoudheid, diarree en obstipatie.

Massage met de onderarmen

Door lichaamsgewicht over te zetten via de onderarmen kan een massage worden gegeven, die dieper doordringt, en daardoor volledig ontspant. Het volle contact met de onderarmen maakt dat deze massage als “compleet” wordt ervaren. Inzet van de ellebogen voor nóg diepere werking zorgt voor een maximaal effect.

Ontspanningsmassage

Dezelfde massagetechnieken als beschreven onder Massage, maar dan puur ter ontspanning. Ontspanningsmassages worden niet vergoed. Een bijzondere vorm van ontspanningsmassage is Massage bij kanker.