Therapieën

Voor welke klachten kunt u bij mij terecht?

Anatomie

  • Diverse vormen van hoofdpijn, KANS (klachten arm, nek en schouder), CTS (carpaal tunnel syndroom), tenniselleboog, golferselleboog, frozen shoulder, artrose, lage rugklachten (lumbago), beginnende hernia, ischias, diverse reumatische klachten (reumatoïde artritis, fibromialgie, chronisch vermoeidheids symdroom), post whiplash syndroom, hielspoor.
  • Vochtproblemen t.g.v. (sport)blessures, kleine ongelukjes of operaties: verzwikte enkel, dikke knie, blauwe plekken, zwellingen na operaties (cosmetische chirurgie!).
  • Darmproblemen, allergieën (hooikoorts!), chronische verkoudheid, “restless legs” (onrustige benen), littekenbehandelingen, tinnitis (aanhoudende oorsuizingen).

Anamnese & onderzoek


Elke intake begint met een uitgebreid vraaggesprek, waarin niet alleen de klacht aan bod komt, maar ook de cliënt als persoon: hoe zit je in je vel op dit moment, wat zijn de dingen die er op dit moment spelen in je leven en hoe heeft dat zijn invloed op je klacht?

Afhankelijk van de klacht kan er een uitgebreid fysisch onderzoek volgen, waarbij zowel actieve als passieve bewegingen inzicht geven in de mate waarin specifieke structuren betrokken zijn bij de klacht.

Massages

Massage heeft een rustgevende werking, zorgt voor een verbeterde doorbloeding van de weefsels, werkt pijndempend en immuniteitsverhogend.

Bekijk alle massages

Huidtechnieken: Bindweefselmassage

Deze massagevorm grijpt in op het onderhuidse bindweefsel dat, afhankelijk van de klacht, vast kan gaan zitten. Losmaken van deze huidlaag heeft een rustgevende invloed op het deel van het zenuwstelsel, dat bij de klacht betrokken is.

Gewrichtsbewegingen

Bewegingsuitslag nalopen, schudden, trillen: het passief bewegen van de gewrichten houdt ze soepel, en onderhoudt de voedingstoestand van het gewricht; daarnaast heeft beweging ook een rustgevende invloed.

Taping

Medical Taping

Deze techniek maakt gebruik van elastische tape die geen huidirritatie opwekt; hij wordt ingezet ter pijndemping, ondersteuning van spier- en gewrichtsfuncties, en het stabiliseren van bewegingen.

Lymftaping

Het aanleggen van elastische tape-strookjes versterkt de werking van Manuele Lymfedrainage; lymftaping kan bij uitstek worden ingezet om een bypass te organiseren voor lymfevocht, waarvan de doorstroming door een blessure of operatie is onderbroken. Verder werkt lymftaping heel goed bij het versoepelen van oude of nieuwe littekens.

Voedingsadvies

De laatste jaren dringt steeds meer het inzicht door dat ons westers voedingspatroon de oorzaak is van veel ziektebeelden, die onder “welvaartsziekten” kunnen worden gerekend: kanker, diabetes, chronische vermoeidheid, darmklachten, overgewicht (obesitas), fibromyalgie en chronisch vermoeidheids syndroom o.a. Procesmatige verwerking van voedsel, en het toedienen van conserveermiddelen en geur-, kleur- en smaakstoffen zijn daaraan debet, en kunnen op de langere duur voor structurele tekorten zorgen van micronutriënten en spoorelementen. Gelukkig kunnen we daar zelf veel aan doen. Door ons voedingspatroon te wijzigen bijvoorbeeld. Of door het aanvullen van onze voeding middels voedingssupplementen. Tezamen met alle andere therapeutische middelen kan een voedingsadvies deel uitmaken van een behandeling.

Orthomoleculaire klinische PNI therapie

Klinisch PNI geneeskunde is het hebben van kennis van psychologie, neurologie en immunologie, maar ook van bijvoorbeeld evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen. Door deze brede integratieve benadering biedt de klinische PNI een behandeling die persoonlijk, natuurlijk en effectief is.

Binnen de huidige westerse wereld heeft de mens te maken met veel verstorende omgevingsfactoren, zoals nutriëntarme- of calorierijke voeding, weinig beweging, medicijngebruik, stress en een vervuild leefmilieu. De werkingsmechanismen van de PNI beschrijven een breed spectrum van deze factoren en maken helder wat ons ziek of juist gezond maakt. Daaruit volgen richtlijnen voor alle voedingsstoffen en interventies die daarbij uitkomst bieden. Dit stelt de PNI therapeut in staat de unieke gezondheidstoestand bij u volledig te doorgronden, zowel mentaal als fysiek, en vervolgens een behandeling op maat te geven.

Aan de hand van een anamnese, gevalideerde vragenlijsten en laboratoriumonderzoek kunnen verstoorde werkingsmechanismen herkent en geïnterpreteerd worden. En wordt de oorzaak van acute en chronische symptomen binnen de ruimere context van uw geschiedenis gezocht en worden ziektebeelden binnen een evolutionair perspectief bezien. Deze kennis wordt vervolgens in concrete behandelplannen omgezet. Hierbij gebruik makend van voeding en suppletie in al haar vormen, beweging en psychosociale interventies.

De kans op ziekte wordt bepaald door de complexe interacties tussen omgevingsfactoren, biologische systemen,onze genen en epigenen. De PNI therapeut beschikt over de kennis en vaardigheden om deze factoren op natuurlijke wijze positief te beïnvloeden en de strijd aan te gaan met bijvoorbeeld obesitas, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, diabetes type 2, metabool syndroom, chronische pijn en een keur aan andere veelvoorkomende aandoeningen.